Фунгоробика – България

TUBER MACROSPORUM

TUBER MACROSPORUM има червеникаво-кафява до черна външност, с грапава повърхност, образувана от плоски брадавици. Сърцевината му е розово-кафява, нашарена с мраморни светло-сиви жилки. Ароматът и вкусът му са подобни на тези на Tuber Magnatum, което го прави ценен за гастрономите. Той се среща от октомври до декември и е разпространен в Централна и Южна Европа, включително и в България.

Качества

> Интензивен и приятен аромат със землисти и подправъчни нотки
> Богат и наситен вкус, който допълва всяко ястие, към което се добавя
> Tuber macrosporum се отличава със своята уникална текстура и вкусови качества, което го прави предпочитан от гурмето и кулинарните експерти
> Въпреки че е по-редък от някои други видове трюфели, Tuber macrosporum се среща в различни региони по света
> Може да се намери през различни времена на годината
> Признат за символ на лукс и изисканост

Къде вирее