Фунгоробика – България

ЗЛАТИСТ ПАЧИ КРАК /CANTHARELLUS LUETENSIS/

Златист пачи крак /CANTHARELLUS LUETENSIS/ – Златистият пачи крак има ярък жълто-оранжев цвят на пънчето, което го прави много красив на външен вид. Освен на външен вид той има и много добри вкусови качества. Намира се в силно влажни зони в периода от Септември до към средата на Ноември.

Повече информация можете да намерите на en.wikipedia.org

Предлага се пресен и сух.

Качества

> Златистият пачи крак има изразен, наситен вкус, който се характеризира със сладък и пикантна нотка
> Наситен и приятен аромат, който допълва кулинарното изживяване
> Плътна и месеста текстура, която я прави подходяща за множество кулинарни техники
> Богат източник на витамини, минерали и антиоксиданти, като съдържа витамини от група B, калий и магнезий
> Златистият пачи крак е подходящ за различни видове готвене и ястия – от супи и сосове до печени ястия и гарнитури

Къде вирее