Фунгоробика – България
СИВ ПАЧИ КРАК /CANTHARELLUS TUBIFORMIS/
Сив пачи крак /CANTHARELLUS TUBIFORMIS/ – Среща се в широколистни гори, плододава на групи от гъсто разположени плодни тела от началото на лятото до края на есента.
Предлага се пресен и сух.
Качества
> Има деликатен, но характерен вкус, който е богат и пикантен
> Излъчва приятен и интензивен аромат, който може да обогати и усили вкусовото усещане на всяко ястие
> Сивият пачи крак има нежна, пухкава и месеста текстура, която е приятна за ядене
> Богат е на витамини, минерали и антиоксиданти, като съдържа витамини от група B, калий и магнезий
> Използва се в различни кулинарни рецепти и може да се включи в супи, сосове, паста, пици, салати и много други ястия