Фунгоробика – България

За нас

„Фунгоробика – България“ ООД е българо – италианско дружество, основано през 1991 г. Основната дейност на фирмата е свързана с изкупуване и преработка на диворастящи гъби и трюфели, като готовата продукция се изнася за страните от Западна Европа. Първоначално фирмата разполага с материални бази в Бергамо, Италия и Чепеларе, България. Част от продукцията е предназначена за българския пазар, на който фирмата е създала и утвърдила много добри бизнес отношения с големите вериги магазини и хипермаркети, както и ресторанти.

Фирма „Фунгоробика – България“ ООД е сертифицирана по ISO 22000:2005 от водещата в света компания за проверка, верификация, изпитване и сертифициране SGS. Политиката ни по безопасност на храните е изградена изцяло съгласно изискванията на този стандарт. Ето защо смело твърдим, че марката „Фунгоробика“ се свързва с висок професионализъм в събирането, преработката и дистрибуцията на диворастящи гъби. Гарантираме здравословна продукция през цялата година, която напълно задоволява нуждите на потребителите.

Фунгоробика – България

Производствена база

Производствената база на фирмата претърпява значителни подобрения, след инвестиция от 500 000 евро. С цел повишаване на качеството на продукцията, са изградени модерни камери за шоково замразяване. За увеличаване на производителността и енергийната ефективност, е въведен в експлоатация азотен тунел с капацитет 10 тона на 24 часа. Инсталирането на нови фотоволтаични системи допринесе за устойчивостта и намаляването на въглеродния отпечатък на предприятието. Систематичното обучение на персонала, включително командировки в Италия за инструктажи по качеството, осигурява необходимите знания и умения за работа със съвременните технологии и стандарти.

Пазари

%

Италия

%

Франция

%

Германия, Австрия, Словения

%

Други

История

Основаване на Фунгоробика като българо-италианско дружество

Основаване

1991

С това разширение, фирмата се насочва към укрепване на партньорства и развиване на нови възможности за бизнес в Румъния, като запазва високите стандарти на качество, които я отличават на пазара.

Установяване нов клон в Румъния

1994

Фирмата взема стратегическо решение за релокация от град Чепеларе в с. Труд, като придобива терен и изгражда нови халета. Този ход е насочен към подобряване на разположението и инфраструктурата на компанията с цел улеснение на нашите партньори.  

Релокация от Чепеларе в с.Труд

2003

През 2014 г., фирмата успешно завършва процеса на сертифициране по ISO 22000. Това потвърждава, че фирмата отговаря на международни стандарти за качество и е готова да предоставя продукти и услуги, отговарящи на изискванията на клиентите и законодателството.

Сертифициране по ISO 22000:2005

2014

През 2019 г., фирмата обявява влизането на нов съдружник в своя екип. Този ключов момент е свързан със стратегическото развитие и растеж на компанията. Това подчертава важността на инвестиция в екипа и стремеж за иновации, и успех.

Нов съдружник във фирмата

2019

През 2020 г., фирмата става с изцяо български капитали

Изцяло Българска фирма

2020