Начало
Начало Продукти Сертификати Контакти
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print

Пачи крак /CANTHARELLUS CIBARIUS/ - Гъбата расте през пролетта, лятото и есента в широколистни и иглолистни гори, като плододава и в сравнително по-сухо време. Среща се в горска шума, горски поляни и в мъх, но винаги наблизо растат живи дървета, с които гъбата съжителства чрез микоризна симбиоза. Среща се още покрай горски пътища, по протежение на запустели пътечки и по водостока на образуващи се при дъжд поточета след тяхното оттичане. Характерно за пачия крак е обемът на неговото плододаване да варира драстично всяка година. Появява се в края на Май в ниските горски равнини и постепенно се качва във високите части на планините до края на лятото. Гъбата пачи крак е много популярна заради чудесните вкусови качества, които притежава. Подходяща е за консумация в прясно и изсушено състояние и присъства в множество рецепти на различни национални кухни. Сезонност: Май – Септември.

Повече информация можете да намерите на bg.wikipedia.org.

Предлага се пресен, замразен и сух.

ПАЧИ КРАК /CANTHARELLUS CIBARIUS/

ПРЕСЕН ПАЧИ КРАК СУХ ПАЧИ КРАК shutterstock_149677448.jpg shutterstock_208967056.jpg shutterstock_188723531.jpg shutterstock_56228854.jpg